Perilaku Ekonomi Manusia dan Monyet

Baru aja nih saya nemu video presentasi yang menarik dari Dr. Laurie Santos (peneliti dari Comparative Cognition Laboratory (CapLab) di Yale University.

Cukup worth it buat ditonton dan diambil kesimpulan tentang bagaimana kita sebagai manusia yang  pintar dan sekaligus seringkali membuat kesalahan ekonomi yang dapat diprediksi dan membuat kesalahan tersebut berulang-ulang.

Isi presentasi yg dia bawain adalah tentang perilaku ekonomi manusia dan riset yang dia lakuin dengan sejumlah monyet laboratorium dia yg diajarkan bagaimana menggunakan token sebagai mata uang/currency untuk ditukar dengan makanan.

Selanjutnya monyet-monyet lab tersebut diteliti bila diberikan pilihan ekonomi sederhana yang seringkali juga dilakukan oleh manusia.

Selanjutnya tonton aja yah videonya:

[Continue reading]

Camera Obscura – French Navy Video dan Lirik

Spent a week in a dusty library
Waiting for some words to jump at me
We met by a trick of fate
French navy, my sailor mate

We met by the moon on a silvery lake
You came my way
Said, “I want you to stay.”

You and your dietary restriction
Said you loved me with a lot of conviction
I was waiting to be struck by lightning
Waiting for somebody exciting

Like you
Oh, the thing that you do
You make me go, “Oooh”
With the things that you do, you do, you do

I wanted to control it
But love, I couldn’t hold it
I wanted to control it
But love, I couldn’t hold it

I’ll be criticized for lending out my art
I was criticized for letting you break my heart
Why would I stand for disappointed looks
Fooling all but I’m on tender hooks, ooh with the looks
On tender hooks,
Ooh, with the looks, the looks, the looks

I wanted to control it
But love, I couldn’t hold it
I wanted to control it
But love, I couldn’t hold it

Relationships were something I used to do
Convince me they are better for me and you
We met by a trick of fate
French navy, my sailor-

I wanted to control it
But love, I couldn’t hold it
I wanted to control it
But love, I couldn’t hold it

Cara Google Menyembunyikan Update di Algoritma Mereka

Google Infographics by SEO Book … [Continue reading]

Your Life is The Sum of All Your Choices

Your life is the sum result of all the choices you make, both consciously and unconsciously. If you can control the process of choosing, you can take control of all aspects of your life. You can find the freedom that comes from being in charge of … [Continue reading]

Time is Your Most Valuable Asset

"Time is the coin of your life. It is the only coin you have, and only you can determine how it will be spent. Be careful, lest you let other people spend it for you." ~ Carl Sandburg US biographer & poet (1878 - 1967) … [Continue reading]

The Truth about 9 to 5 Jobs

"What if I told you insane was working a 50-hour week for fifty years, at the end of which they tell you to piss off. Ending up in some retirement village, hoping to die rather than suffering the indignity of trying to make it to the toilet on time. … [Continue reading]

The Real “Secrets” to their Success

Wanna know the real "secrets" of those self development gurus, life coaches and wealth gurus? … [Continue reading]

Linkin Park – The Catalyst

[Continue reading]

Video Lucu Banget

Beneran deh, lucu banget. Tapi bahasa Inggris nih. Liat dan dengerin aja yah. Iseng dan kreatif banget kan? Hihihihi. … [Continue reading]

Western Union sebagai alat pembayaran Google Adsense

Pagi ini dapet email dari Google Adsense mengenai pembayaran para Publisher Indonesia yang sudah bisa menggunakan Western Union. Berikut ini kutipan isi email yang saya terima: Hello, We're excited to introduce Western Union Quick Cash as a new … [Continue reading]